Zákaznícka podpora:+421 552601015info@mybraintoys.eu
Mena
EUR
Jazyk
Slovenčina

Floor Puzzle

Tieto veľkoformátové dieliky ponúkajú nekonečné možnosti pre zábavu aj vzdelávanie. Od rozvoja jemnej motoriky až po učenie cudzích jazykov – podlahové puzzle dokážu zaujať deti na dlhé hodiny. Vďaka dreveným stojančekom si môžu svoje výtvory vystaviť a navyše sa naučiť názvy predmetov až v šiestich jazykoch. Prečo sú podlahové puzzle jedným z najlepších darčekov, aké môžete svojim deťom dopriať? Čítajte ďalej a objavte všetky výhody tejto kreatívnej hračky!

Podlahové puzzle od BrainToys

Podlahové puzzle sú veľkoformátové dieliky, ktoré sa skladajú priamo na podlahe. Tieto puzzle sú navrhnuté tak, aby boli odolné a bezpečné pre malé deti, pričom ich veľkosť je prispôsobená tak, aby sa dali ľahko uchopiť aj tými najmenšími ručičkami. Podlahové puzzle bolo vytvorené výlučne pre Lerni.sk od značky BrainToys. Každý dielik je starostlivo navrhnutý a vyrobený s dôrazom na kvalitu a bezpečnosť.

Prečo si zvoliť podlahové puzzle?

Podlahové puzzle sú skvelým nástrojom na podporu detského vzdelávania, a to hneď v niekoľkých oblastiach. Na zadnej strane dielikov nájdete pomenovania až v šiestich jazykoch, čo robí z týchto puzzle výborný nástroj pre rodičov, ktorí chcú s deťmi trénovať cudzí jazyk. Navyše, puzzle podporujú rozvoj reči a komunikácie – deti môžu vyberať dieliky, vkladať ich do drevených stojančekov a umiestňovať ich podľa pokynov, napríklad nájsť správne zvieratko, ktoré patrí vedľa líšky.

Ďalšou výhodou je možnosť kombinácie rôznych tematických setov. Napríklad, lesné a farmárske puzzle sa skvele dopĺňajú s figúrkami alebo edukačnými kartičkami, čo umožňuje hravé učenie priamo v praxi. Deti môžu tiež vytvárať tématické poličky, kde sa učia kombinovať puzzle s Magbookmi, ako je "Les" a "Zvieratká," alebo "Vesmír" s Magbookom o vesmíre.

Puzzle s motívmi ročných období sú perfektné na rozširovanie slovnej zásoby a uvedomovanie si sledu udalostí. Deti sa učia pomenovávať predmety a aktivity spojené s jednotlivými obdobiami – napríklad, 4 sviečky v zime symbolizujú adventné nedele, tekvica pripomína jeseň a Halloween, a včielka je jedným zo symbolov jari. Týmto spôsobom sa učenie stáva zábavným a praktickým.

Ako sa s Floor Puzzle hrať?

Podlahové puzzle ponúkajú mnoho možností na hravé učenie a zábavu, ktoré deti jednoducho milujú. Tu sú niektoré spôsoby, ako sa s nimi môžete zahrať:

Klasické skladanie puzzle

Jedným z najobľúbenejších spôsobov hry je skladanie puzzle podľa predlohy. Deti sa tak učia sústredeniu, rozvíjajú svoju pozornosť a trpezlivosť, keď hľadajú správne dieliky a skladajú ich dohromady. Tento proces zároveň podporuje ich priestorové myslenie a schopnosť riešiť problémy.

Hravé učenie

Podlahové puzzle, napríklad s témou ročných období sú skvelým nástrojom na učenie sa o prírode. S predlohou môžete deti naučiť o štyroch ročných obdobiach a o tom, čo je pre ne typické. Napríklad, zimné dieliky môžu obsahovať snehové vločky a sviečky symbolizujúce adventné nedele, zatiaľ čo jarné dieliky môžu zobrazovať kvitnúce kvety a včielky. Týmto spôsobom deti nielen rozvíjajú svoje jazykové zručnosti, ale získavajú aj základné poznatky o svete okolo nich.

Tvorba vlastných príbehov

Podporujte kreativitu detí tým, že ich vyzvete k tvorbe vlastných príbehov. Môžu si vymýšľať a skladať príbehy, ktoré sa odohrávajú priamo na puzzle. Týmto spôsobom rozvíjate ich fantáziu a schopnosť vyjadrovať svoje myšlienky.

Hľadanie a rozpoznávanie

Hľadanie konkrétnych tvarov a farieb na puzzle môže byť ďalšou zábavnou aktivitou. Napríklad, môžete deti požiadať, aby našli všetky dieliky s červenými prvkami alebo všetky dieliky, ktoré zobrazujú určité zvieratko. Týmto spôsobom podporujete u detí rozpoznávanie farieb, tvarov a rozvoj pozornosti k detailom.

Podlahové puzzle tak ponúkajú nielen zábavu, ale aj množstvo možností na učenie a rozvoj dôležitých zručností. Stačí len popustiť uzdu fantázii a nechať deti, aby sa do hry naplno zapojili!